maandag 3 juni 2013

Verslag leerlingenraad 28/05

VERSLAG



Plaats: aardrijkskunde Sonnevanck

Aanwezig:  Eva Oorts (1B3) - Frauke Verbist (2A4) – Evi Kerstens (6STC) –Shana Snoeijs (6STC) – Charlotte Liekens (6STC) – Robin De Wachter (6STC)


1.   Peiling interesse kaatsmuur / pingpongtafels

De directie is bereid om de buitenmuur van de sporthal (grenzend aan het grasveld) in te richten als kaatsmuur voor de leerlingen. Bovendien wil het oudercomité vaste pingpongtafels voor op de speelplaats schenken, maar voordat deze initiatieven worden gerealiseerd, organiseerde de leerlingenraad op vrijdag 24/05 een peiling naar de interesse in de eerste graad tijdens de middagpauze.

Eva Oorts sprak de leerlingen tijdens de refterbeurt toe. Zij legde de voorstellen en het verloop van de peiling uit. Alle leerlingen kregen namelijk bij het verlaten van de refter een kroonkurk. De kroonkurken werden uitgedeeld aan de buitendeuren van Hoogbos. De leerlingen deponeerden het dopje in 1 van de 4 dozen die buiten stonden, om zo hun voorkeur te uiten. De 4 keuzemogelijkheden waren:

·         interesse voor een kaatsmuur
·         interesse voor pingpongtafels
·         interesse voor een kaatsmuur en pingpongtafels
·         geen interesse / mening

In totaal werden 348 stemmen uitgebracht. 65 leerlingen toonden interesse voor enkel de pingpongtafels, 13 jongeren verkozen enkel de kaatsmuur. 138 leerlingen stemden voor beide voorstellen en 132 kinderen hadden geen interesse of mening.

Onderstaande grafiek illustreert de uitkomst van de peiling.



 
We willen de directie vragen om een beslissing te nemen op basis van deze resultaten.

2.   Aankoop klokken voor elke klas

Vorig jaar kocht het oudercomité klokken aan via onlinewinkel Conrad. Zij kochten radiogestuurde klokken, maar die liggen boven het budget van de leerlingenraad (€ 15 / stuk). Daarom zijn alle leden overeengekomen om goedkopere, niet-radiogestuurde klokken aan te kopen (€ 6 / stuk). Op die manier kunnen we een dertigtal klokken aankopen en bijna alle klaslokalen voorzien van een klok. Marjan Wouters zal de aankoop ervan regelen via het secretariaat van de school.

moderne quartzklok met grote, goed afleesbare wijzerplaat
Afm.
(Ø) 25 cm
Wijzerplaatkleur
Wit
Behuizingskleur
Zwart
Uitvoering
Kwarts











3.   Voorbereiding promotieactie

De voorbereiding van de promotieactie staat op punt.

donderdag 30/05: promotieactie
Wie?
Wat?
Waar?
Wanneer?
Lotte Crits
voorbereiding aankondiging
thuis
15/05/2013
Eva Oorts
Alyssa De Munck
aankondiging omroepen
sec 1
23/05/2013
Frauke Verbist
Nathalie Pluym
aankondiging omroepen
sec 1
28/05/2013
Jan Reynders
muziekinstallatie
playlist
laptop
speelplaats
30/05/2013
Marjan Wouters
affiches
ballen
blikken met foto’s van lkr
speelplaats
30/05/2013
iedereen
tafels
blikken
speelplaats
30/05/2013

4.   Lockers

De aanwezige leerlingen van 6STC wijzen nog op enkele aandachtspunten wat de lockers betreft:

·         De lockers zijn te klein (vb. turnmateriaal opbergen).
·         De kluisjes zijn van minderwaardige kwaliteit; deurtjes gaan snel kapot.
·         Er bevinden zich te veel lockers op 1 plaats, waardoor het vaak wringen en drummen is om tijdens een pauze op tijd materiaal op te halen en weg te leggen.
·         De verdeling van de kastjes is niet logisch: klasgenoten van eenzelfde klasgroep hebben op verschillende plaatsen lockers. Met de leerlingen is afgesproken dat informatie voor de hele klas wordt opgehangen aan de prikborden bij de lockers, maar omdat sommige klasgenoten daar nooit komen, bereikt deze informatie hen moeizaam. Verder merken zij op dat het logischer zou zijn om jongere (kleinere) leerlingen de onderste kluisjes toe te wijzen en de oudere (grotere) leerlingen de bovenste.

Charlotte, Robin, Evi en Shana zullen deze aandachtspunten bespreken in een persoonlijk gesprek met mevrouw Eelen.

5.   Nieuwe banken

De leden van de leerlingenraad hebben vastgesteld dat de nieuwe banken op de speelplaats geïnstalleerd zijn. Zij erkennen dat het duidelijk kwalitatieve banken zijn, maar merken op dat er nu jammer genoeg minder zitplaatsten zijn dan voorheen, doordat er nu meer spaties zijn tussen de verschillende banken.

6.   Ideeën om meer leerlingen te motiveren voor de leerlingenraad

·         Bij mooi weer de bijeenkomst laten plaatsvinden in de vlierklas.
·         De leerlingenraad niet altijd tijdens de middagpauze organiseren.
·         Meer fun-activiteiten organiseren om zo meer bekendheid te creëren en het imago van de leerlingenraad bij te schaven.
·         Agendapunten vooraf zo concreet mogelijk bezorgen aan alle leerlingen.
·         De schoolkrant en facebookpagina up-to-date houden en aantrekkelijker maken door vb. een wedstrijd eraan te koppelen.


Noot van de begeleiders


Alle leerlingen van de leerlingenraad werden uitvoerig bedankt voor hun medewerking dit schooljaar. Mevrouw Eelen overhandigde hen bovendien een getuigschrift als blijk van waardering. We nemen afscheid van de leerlingen van het 6e jaar en hopen van harte dat de leerlingen van de andere jaren volgend jaar de leerlingenraad opnieuw willen versterken. We hopen uiteraard dat ook nieuwe leden zullen toetreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten